Our website uses cookies that do not collect personal data. Find out more.

Accept and Close

A high impact makeover for an old country mill

Originally a modest country Mill and house with incongruous 90’s additions, the building had been stripped of it’s character and any references to an industrial past.

Having been acquired by a renowned and talented Interior designer our task was to collaborate and provide a house with a new layout and extended accommodation. Key was the creative design of some statement spaces whilst working within a modest budget.

Our solution comprised of injecting an aesthetic true to a past use. An extended kitchen space with polished concrete floors and a simple but effective fit out extending into the garden with large glazed openings, creating a ‘U’ shaped courtyard.

The circulation was resolved by breaking through the floors with a dramatic contemporary staircase and a new hall with pods for a boot and cloak room.

The house is accessed through a new lean-to porch, again with an contemporary but mill house feel.

Rich colours, simple materials and an inventiveness applied even to the service spaces have resulted in a dramatic but very comfortable and contemporary house.

All photographs taken and supplied by Nia Morris.