Our website uses cookies that do not collect personal data. Find out more.

Accept and Close

A village farm house

A Cotswold village house was stripped back to its core, refurbished and then extended. The purpose being to create an expansive, airy and dramatic space. A space that flows and works for both family life and entertaining whilst still complimenting the existing house.

The village façade of the house was treated in a subtle and discreet manner, giving way to a streamlined glass wing to the rear. Although mirroring the 17thCentury gables at the centre of the house, it departs from the traditional with a contemporary aesthetic.

The new accommodation adds the opposite of the low ceilinged cottagey interior with soaring Douglas fir clad pitched ceilings, dramatic lighting and a seamless connection with the garden.

Washed out timber, corten steel, limestone floors and a stainless-steel kitchen provide a reduced and pared down aesthetic. The interface with the garden is softened with low level seating as steps, which blend into one.